top of page

Samen gaan maken!

In een week tijd gaan de mensen van ‘Theater na de dam’ met de jongeren van Studio Moio op zoek naar oorlogsverhalen uit de wijk Leiden Noord. Van deze verhalen gaan ze een optreden maken die ze op 4 mei in het kader van ‘Theater na de Dam’ zullen tonen aan publiek.


Programma:

-De jongeren zullen ouderen in de wijk gaan ontmoeten, die de oorlog zelf meegemaakt hebben of in/vlak na de oorlog geboren zijn.

-De gesprekken die de jongeren voeren met de ouderen vormen de basis voor teksten die de jongeren zullen gaan schrijven. Deze teksten mogen allerlei vormen hebben: van spoken word, tot gedicht, tot speech, tot lied, tot rap. De teksten gaan over het verhaal van oudere, maar ook over wat een jongere eventueel zelf heeft meegemaakt of hoe de jongere nadenkt over herdenken.


- De jongeren krijgen dus de vrijheid om een persoonlijke tekst te schrijven. Het team van PS theater helpt natuurlijk met het schrijven, dus de jongeren worden gecoacht.


- Overkoepelend heeft de groep jongeren samen een groter verhaal te vertellen in de uiteindelijke performance: In Leiden Noord heeft in 1944 een vergissingsbombardement plaatsgevonden, waarbij delen van de wijk werden verwoest en zeven mensen overleden. Dit verhaal wordt gecombineerd met de teksten van de jongeren zelf.

De jongeren performen alles in de vorm van een grote Poetry Slam/Spoken Word Performance in de wijk. Zij zijn gewoon zichzelf. Hoeven geen theater te maken, geen gek kostuum aan, behalve als zij dat zelf willen uiteraard!


De performance is op 4 mei om 21:00. Zien we jullie dan?Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page