top of page

30 juni Diploma moment changemakers

Het aantal boeken dat geschreven wordt door jonge mensen van MDT UniverCity is niet meer op een hand te tellen. Changemakers maken verschil, met ideeen voor een sterkere regio en lijken meer dan vooreen geïnspireerd te zijn om ook boeken te schrijven.


Wat begon met een boek in twee talen om nieuwkomers en Nederland dichterbij elkaar te brengen, om kinderen en ouders het plezier van samen lezen te geven, blijkt een vloedgolf aan boeken voort te brengen. Een boek over onderwijs, in meerdere talen, een boek over Somalie, een boek over discriminatie, een boek over hoe een game Artist denkt, een boek om faalangst onder jongeren te overwinnen, een boek over onkruid en over hoe we ons daar beter toe kunnen verhouden, een boek over het kaste-systeem in India en hoe dat ook doorwerkt in Nederland... De zin om te schrijven, om te vertellen, dwars tegen alle verwachtingen in, opent. Iedereen heeft wel wat te vertellen, en als dat de focus is van schrijven, ontstaan er ook vele boeken. Zin in lezen, zin in schrijven.Op 30 juni geeft MDT UniverCity alle Changemakers die dit soort bewegingen in gang zetten, die ons allemaal aan het denken zetten, een certificaat en getuigschrift. Ze verdienen het gezien te worden voor wie ze zijn en welke output ze leveren. Inmiddels zijn al meer dan 60 bijzondere projecten bedacht en zijn er zeker 40 ten uitvoer gebracht. Een bijzonder hoge innovatiescore voor een stad die leert van jonge mensen.

Change makers 17 mei druk kv
.pdf
Download PDF • 24.25MB

Dankbaar voor de inzet van Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, MBO Rijnland, Cardea, BloomFoundation en Studio Moio.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page