top of page

ZinTUIG!

Over de changemaker(s)

Wij zijn Trijn en Leo

Placeholder.png

Over het project

ZinTUIG! is in 2023 ontstaan vanuit MDT UniverCity. Een 19-jarige directeur hield nog niet van lezen, van daaruit kwam er een idee dat we niet alleen boeken moesten uitbrengen, maar verhalen. De naam ‘ZinTUIG!’ is zo ook ontstaan. Omdat we verhalen willen uitbrengen door middel van het gebruiken van de zintuigen.

Op die manier kan je van alles uitgeven. Je zou zelfs een steen kunnen uitbrengen, als die maar een ISBN-nummer heeft. Want wij zijn een officiële uitgeverij en kunnen dus officiële verhalen uitbrengen. Ze zijn verkoopbaar bij boekhandels en bol.com. We hebben ook al een eigen website waar we iedereen dus up to date kunnen houden met nieuws of eventuele nieuwe verhalen!

Ons team, onze manier!
We hebben een fantastisch team van jongeren die nieuwsgierig zijn en in staat zijn om allemaal nieuwe dingen te leren. Dat brengt heel veel voordelen met zich mee, omdat je zo heel veel leuke, nieuwe dingen komt te weten. Iedereen heeft ook een ander zicht, wat het ook weer leuk maakt om mee samen te werken. De één is heel goed in het vormgeven, waarin iemand anders een beeld heel goed kan verwoorden. Ook hebben we iemand die de registratie van boeken bij houdt en iemand die het leuk vindt om het uit te zoeken hoe je bijvoorbeeld een verhaal kan uitgeven.

Trijn en Leo nieuw in het team.
Twee nieuwe jongeren nemen het roer over. De ambitie is om boeken van jongeren en kinderen uit te geven die samen gemaakt zijn en inspireren tot makerschap, schrijverschap en lezerschap. Daarnaast willen we ook heel graag samenwerken met andere schrijvers, andere uitgeverijen en bijzondere mensen die positiviteit met zich meebrengen.

We houden van schrijven en lezen, maar we gaan verder dan alleen dat. We dagen jongeren uit om hun eigen verhaal te vertellen en zo te laten zien dat iedereen een verhaal kan uitbrengen. We verbinden jongeren met verhalenvertellers, illustratoren, jongeren, boekmakers. En we denken dat dat de manier is om jongeren nieuwsgierig te maken en het plezier van lezen terug te brengen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page