top of page

Talk about trans

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Rikki.

Placeholder.png

Over het project

Ouders van kinderen die trans zijn, worden te vaak vergeten. Zij komen in een rouwproces, in verdriet, onbegrip en hun kinderen zijn dan zoveel bezig met zichzelf, dat die er geen begrip voor hebben.
Ik vind het belangrijk dat de relatie tussen ouders en kinderen goed is en blijft. Ook door kinderen te laten inzien waar hun ouders ook mee bezig zijn, hoe hun proces ook is en hoeveel verdriet ze kunnen hebben. Ik wil dat er meer aandacht komt voor het proces van ouders en kinderen en er voor zorgen dat ze elkaar gaan begrijpen en met elkaar in gesprek blijven.

Ik heb veel geprekken gevoerd met andere ervaringsdeskundigen, met COC Leiden en met partners. Ik zie dat er ruimte is. Maar ook is het nog best lastig om er tussen te komen. Bij Cardea ging dat heel goed met Marieke Josten maar bij voorbeeld “Transvisie” uit Utrecht reageert minder. Er is nog een wereld te winnen. Zeker bij trans kinderen denk ik ook. Ik ga me hier nog verder in verdiepen en kij ken of ik op de een of andere manier het voor elkaar te krijgen om hier nog voller voor te gaan, het liefst ook door ervoor betaald te krijgen, zodat ik echt serieuzer word genomen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page