top of page

Ont-Moeten

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Ellen.

Placeholder.png

Over het project

Opnieuw leren leren door te doen in plaats van te moeten

Het huidige schoolsysteem is op zo’n manier ingericht dat er weinig ruimte is om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast is het weinig mogelijk om op een creatieve manier te leren. Er bestaan vaste toets vormen, vaak in de vorm van verslagen die voldaan moeten worden om een diploma te kunnen behalen. Hierdoor komt er een enorme druk te staan op het behalen van deze vorm van toetsing en krijgen leerlingen geen ruimte om te leren door dingen te ondernemen.

Zelf ben ik gevangen geraakt in het denkpatroon en de verwachtingen van het huidige schoolsysteem. Ik leer op zo’n manier dat ik toetsen en verslagen kan halen, zonder een manier van leren te kunnen ontdekken die bij mij past. Daarnaast weet ik nog helemaal niet goed wat ik als werk wil gaan doen en wat ik precies leuk vind. Ik verlang naar de ruimte om niet te hoeven presteren en om activiteiten te ondernemen waarvan ik kan leren door te doen, zonder dat ik daar gelijk op afgerekend wordt door middel van toetsing, waardoor ik een opleiding wel of niet zou halen (wat volgens de maatschappij weer gekoppeld is aan een goede toekomst met potentie).

Ik wil gaan onderzoeken door te doen. ActionReseach dus. Aan de slag door te doen en dan door daarop te reflecteren leren wat werkt voor mij, voor anderen, en of en hoe dit interessant kan zijn voor een grotere groep jonge mensen.

Daarvoor ga ik een aantal workshops die mij en studenten om mij heen interessant vinden gewoonweg inplannen, promoten en doen. Ik ga er van genieten en ik ga ook kijken hoeveel mensen er op af komen, en wat zij er van vinden. En via het aanbieden van workshops onderzoeken of en hoe het werkt en hoe dat beter kan en gaandeweg nieuwe workshops opzetten.

Elke maand een nieuwe workshop(reeks) op een vaste dag en een vast tijdstip, met waarschijnlijk op elke donderdag tussen 15.00 en 17.00 een workshop of cursus. Met aan het einde een gezellige 0.0 borrel, waardoor ook studenten van verschillende opleidingen elkaar kunnen ont-moeten en leren kennen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page