top of page

Ondernemen in het Onderwijs

Over de changemaker(s)

Sellu wil het liefst ondernemen. Zijn droom is een autoverhuurbedrijf. En al changemaker zet hij zich in voor aandacht voor ondernemerschap op het mbo. Hij doet onderzoek, en gaat ook een cursus van de ondernemersschool uitproberen. Daarnaast maakt hij plannen om schooluitval te verminderen door jongeren meer ondernemend aan het denken te zetten over hun toekomst.

Placeholder.png

Over het project

Ik wil het liefst ondernemen. Mijn droom is een autoverhuurbedrijf.

En in mijn klas zijn er veel meer jongeren die een eigen bedrijf willen. Maar we krijgen er niet echt les in. Ik vraag aandacht voor ondernemerschap op het mbo. Ik doe onderzoek, en ga ook een cursus van de ondernemersschool uitproberen. Ik denk dat veel jongeren veel meer plezier hebben in hun opleiding als ze ook hun eigen bedrijf kunnen opzetten. De een wil een restaurant, de ander wil sportcoach worden, dan weer iemand die vormgever wil worden of documentairemaker, maar hoe maak je daar brood van?

Ik denk dat we school veel interessanter maken en ook schooluitval verminderen door jongeren meer ondernemend aan het denken te zetten over hun toekomst.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page