top of page

Ode's Leiden Kennisstad

Over de changemaker(s)

“Ik ben benieuwd naar antwoorden en vragen en dat in die volgorde. Welke vragen kun je bedenken bij al die verschillende antwoorden die je steeds krijgt.” Lode doet onderzoek naar “de stoel”, naar “hoop” en ook naar exoplaneten.

Placeholder.png

Over het project

Tijdens de editie van College op Zondag in januari 2024 wordt een korte film vertoond, gemaakt door Lode Guillén, student aan kunst- en filosofieacademie Dadakademia. Hierin vertellen verschillende mensen over wat hoop voor hen betekent, onder wie Hans de Bruijn en Lakenhal-conservator Nicole Roepers. De film is gemaakt door Lode, met hulp van Jan Stap, omdat hij als changemaker graag verschillende vormen van kennis en nieuwsgierigheid.

“Ik ben benieuwd naar antwoorden en vragen en dat in die volgorde. Welke vragen kun je bedenken bij al die verschillende antwoorden die je steeds krijgt.” Lode doet onderzoek naar “de stoel”, naar “hoop” en ook naar exoplaneten. Met dank aan Leiden Kennisstad heeft hij kunnen onderzoeken hoe de documentaires te verbinden aan “Leiden Kennisstad” en aan de wetenschappers verbonden aan www.vraaghetleiden.nl

Op dit moment werken Jan en Lode aan een overdrachtsdocumentaire, zodat ook andere jongeren aan de slag kunnen met Ode’s Leiden Kennisstad.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page