top of page

Nieuwe beelden, nieuwe ideeën

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Rula. Ik ben iemand die houdt van creativiteit en fotografie, ook vind ik het belankrijk om mensen te helpen. Ik doe de studie Assistant Business Services. Ik ben heel blij dat ik als changemaker ben geselecteerd en ga mijn kans zeker pakken.

Placeholder.png

Over het project

Een nieuwkomer brengt nieuw leven, nieuwe kansen, nieuwe inzichten. Ik denk dat we nieuwkomers kunnen helpen door hun ideeën ook zichtbaar te maken. Als nieuwkomer zelf, denk ik dat er in nieuwkomers zoveel meer zit dan we nu er uit halen. Nieuwkomers krijgen ook meer kansen om een goed leven te hebben als ze meer op pad durven gaan en naar buiten gaan.

In Nederland moeten nieuwkomers sociaal zijn. In je eigen land kan je asociaal zijn of geen zin hebben om anderen om te ontmoeten, maar in een ander land kan dat niet. En je bent steeds afhankelijk van anderen om iets te doen. Je snapt het niet, dus overal moet je vragen stellen. Je hebt geen eigen ruimte en mogelijkheden om iets te doen. En het is heel vermoeiend om steeds zo sociaal te zijn.

Ik denk dat we moeten zorgen dat iedereen zich kan uiten. Zeker als vluchtelingen nieuw in Nederland komen, kan het lastig zijn voor ze om zich uit te spreken. ik wil aan de slag met fotografie om mensen uit te dagen met beelden hun verhalen te vertellen en kunst te brengen op plekken waar ze verblijven. Kunst die ze herkennen, omdat ze er zelf aan hebben bijgedragen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page