top of page

Mind my mind

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Yvonne.

Placeholder.png

Over het project

Ik wil een boekje, folder of website maken voor jongeren en hun omgeving over hoe je elkaar het beste kan steunen wat betreft mentale problematiek om zo inlevingsvermogen en het vermogen tot steun te vergroten.

Voor jongeren is het een behoorlijke uitdaging om je weg te vinden in het GGZ-stelsel. Algemene kennis over mentale gezondheid is helaas geen onderdeel van lesprogramma’s op scholen. Mede hierdoor is het lastig om te ontdekken wat er met je aan de hand is als je tegen bepaalde problemen aanloopt, maar ook om er over te kunnen of durven praten met je omgeving kan hierdoor als een grote drempel ervaren worden.

Ik wil toegankelijke informatie te bieden en praktische tips voor in de praktijk geven, zowel per sub-onderwerp (depressie, angst, eetstoornissen, verslaving) als in het algemeen over hoe het geestelijke gezondheidszorgstelsel er uit ziet en hoe je je daar tot kunt verhouden. Verder wil ik ook een handig overzicht bieden voor aanvullende informatie en steunpunten.

Ik wil later werken in de mentale zorg-sector. En heb ook zelf veel ervaringen die me aan het denken zetten over het belang om elkaar te steunen. Marieke Josten van @ease draagt bij. Ook zullen er gesprekken plaatsvinden met mensen uit het GGZ-systeem en ervaringsdeskundigen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page