top of page

Miljonair's challenge en tweetalige kinderboeken

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Akberet. Ik ben uit Eritrea gekomen, vanwege de vrijheid in dit land en de mogelijkheden. Ik heb een zware reis gemaakt en ik ga nu alle kansen pakken om vrijheid te hebben en te houden.

Placeholder.png

Over het project

Te veel jongeren denken dat hun leven pas “goed” is als ze geld hebben. Ik heb een miljonair gesproken en gevraagd hoe hij aan geld kwam. Hij zei: “Ik heb containers afgestruind en haal daar waardevolle spullen uit en verkoop die. De kunst is het kunnen zien van waarde."

Ik heb een miljonairs challenge ontwikkeld voor jongeren op scholen. Het daagt jongeren uit om van niets tot 1000 euro te komen voor de zomer. Ik heb nu een klas op mboRijnland en jongeren van Studio Moio betrokken.

Ik heb ook een kinderboek in twee talen geschreven, een verhaal over het land van afkomst en een verhaal over dat wat je verbaast in een nieuw land. Zodat een kind ook door de ogen van zij n ouder kan kijken, via de twee kanten. Het Kinderboek is gelanceerd en er is een feest geweest. Inmiddels willen ook AZC’s kinderboeken maken in eigen talen en zijn er ook basisscholen geinteresseerd om met tweetaligheid en het maken van boeken te spelen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page