top of page

Jongerenlijn

Over de changemaker(s)

Ik ben Laila, ik ben 23 jaar oud en sinds kort ben ik moeder. Momenteel doe ik de opleiding sociaal werk en houd ik me bezig met maatschappelijke innovatie. Ik vind het namelijk belangrijk om iets bij te dragen aan de maatschappij.

Placeholder.png

Over het project

Mijn changemaker plan is om een adviespunt voor ouders te creëren waar ze in gesprek gaan met ervaringsdeskundige jongeren i.p.v. traditionele hulpverlening. Dit omdat ouders die in de opvoeding ergens tegenaan lopen sneller de neiging hebben om met iemand te praten die voor het aanpakken van dit soort problematiek is afgestudeerd i.p.v. iemand die er ervaring mee heeft. Het is volledig anoniem en puur gericht op het bieden van hulp in lastige situaties, omdat de communicatie tussen ouders en jongeren vaak moeizaam verloopt.

In eerste instantie wilde ik het project alleen op ouders richten maar ik denk dat tienermoeders, mensen met verslavingsproblematiek en jongeren die op een andere manier vastlopen hier ook mee geholpen kunnen worden. Ik vind het gaaf om hier mee bezig te zijn en wil er later ook mijn werk van maken. Mijn doel is om ervaringsdeskundigheid in te zetten als preventieve hulpverlening, en zo escalatie te voorkomen. Aangezien je het beste kan leren van iemand die het zelf heeft meegemaakt.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page