top of page

EHBO en onderwijs

Over de changemaker(s)

Mijn naam is Adnan en ik ben inmiddels 20 jaar oud. Op het moment volg ik de opleiding tot servicemedewerker en zit ik in het tweede jaar. Verder loop ik mijn eindstage bij Studio Moio en ben ik voorzitter van de studenten raad. Ik doe ook vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis onder de reddingsbrigade.

Placeholder.png

Over het project

EHBO:
In het buitenland weten veel mensen wat ze moeten doen in geval van nood, in Nederland is dat aantal in vergelijking veel minder. Ik denk dat EHBO voor iedereen essentieel is als het aankomt op een levensbedreigende situatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hartaanval, maar ook als een kind dreigt te stikken of er iemand flauw valt. Het is dan erg fijn als je dingen gelijk kan herkennen en weet hoe je moet handelen.

Niveaus in het onderwijs:
Ik vind persoonlijk dat niveaus gewoon weg moeten, we zijn te veel gericht op het geven van cijfers en het denken in niveaus en moeten in plaats daarvan veel meer kijken naar de ervaringen en kennis van individuen. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik regelmatig naar beneden werd gepraat door leraren op het praktijkonderwijs, er werd dan gezegd dat ik daarna maar moest stoppen omdat ik mbo niveau 1 of 2 toch niet ging halen.

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page