top of page

Don't put me in a box

Over de changemaker(s)

Ik ben Julie, ik ben 19 jaar oud en ik volg de opleiding mediavormgeving, waarvoor ik momenteel stage loop. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en houd ervan om bezig te zijn.

Placeholder.png

Over het project

We hebben als mensen snel de neiging om anderen in een hokje te stoppen zonder naar de inhoud te kijken. Hierdoor merk ik dat we snel een vooroordeel creëren en we mensen beperken in wie ze zijn en wat ze kunnen. Maar is dat nodig? Vroeger moesten we er niet aan denken dat een vrouw ging werken, die horen toch thuis te zijn om schoon te maken? Maar hoezo?

Dit is helemaal nergens voor nodig. Neem bijvoorbeeld Sigrid Kaag, partijleider van de D66. Of vrouwenvoetbal, waar we vaak beter zelfs beter spelen dan bij mannen. Hier is gelukkig steeds meer verandering in aan het komen.

Toch blijven we op sommige vlakken oordelen, misschien word je wel op je huidskleur afgewezen of geloven mensen niet dat je wat te bieden hebt puur en alleen omdat je in een rolstoel zit. En wat nou als je op mannen valt, kun je dan opeens geen administratie doen of bakker worden?

Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
Placeholder.png
bottom of page