Nee. Er kan toch niks veranderen. 

Het is zinloos. De wereld is niet te veranderen.

Of je het nou hebt over vrouwenrechten of kapitalisme. Of je het hebt over klimaat of onderwijs. Soms lijken dingen vast te zitten en onveranderlijk. Alsof het altijd zo was en altijd zo zal blijven. Het zijn steeds bijzondere mensen die de wereld veranderen. Altijd weer de kleine groepen die het aandurven anders te denken.  

Maar. Bewijs. Vrouwen mochten niet zelfstandig reizen, zo 60 jaar geleden, werden niet gezien voor volwaardig. Slavernij is afgeschaft. En er zijn ook dubieuze veranderingen. Maar ook die zijn pas van recente datum. Kapitalisme en de daarmee gepaard gaande grote problemen zijn pas echt sinds deze af Het klimaat verandert in een razend tempo. Als dat deze kant op kan, door wat we de afgelopen eeuw hebben gedaan, dan kunnen we met gezamenlijke kracht nog zoveel meer, en dan wel mooi. 

Kracht en macht zit bij mensen die het durven verschil te maken. Niets doen plaatst de kracht en macht bij anderen. En daar heb je écht niets over te zeggen. Toegegeven. Mensen die gaan staan, ze zijn zeldzaam. Zeuren en klagen is vaak makkelijker. Maar dat verandert in ieder geval niets. Dus waarom niet proberen op deze wereld aan de slag te gaan om er wat van te proberen te maken.

Het maakt op zijn minst je leven leuker. Je komt in ieder geval in contact met anderen die het verschil willen maken. En er voor gaan. Die het lef hebben om op hun bek te gaan en de moed om door te zetten. 

Dus. Wat dacht je ervan? Meld je aan. In bed blijven stinken kan altijd nog. 

Zet die stap. Meld je aan via het contactformulier. 

En dan? Check this. 

 

CONTACT

Alles duidelijk? 
Bezoek dan de contact pagina.